vrijdag 9 mei 2008

Ding 7




We worden al aardig Flickr-gevorderd.

Dat API is wel erg ingewikkeld en technisch. Als iemand me dat eens in eenvoudig Nederlands kan uitleggen:Graag! By the way:

hoe vinden jullie mijn visitekaartje? Leuk speelgoed. Bij de Findr heb ik als tags library en bookshelves gedaan en kreeg maar liefst 787 foto's. (zie foto op visitekaartje). Nu nog een fotootje van de Flickr Color Picker (zie boven).
Spell with Flickr is wel grappig, vooral als een letter je niet bevalt, een klik erop en je krijgt een ander voorbeeld. Vandaar trouwens die letters bovenaan de 23dingen-site. En ik maar denken:
wat leuk aan elkaar geplakt...Nog even spelen met Flickr, vindt het hartstikke leuk, en dan op naar ding 8 alweer.....

donderdag 8 mei 2008

Ding 6



Flickr. Eerste indriuk van de site: flickr op. Veel sites zijn zo schreeuwerig. Veel tekst, kleur, onoverzichtelijk. De Nederlandse foto-site http://www.zoom.nl/ ziet er veel rustiger en overzichtelijker uit. Maar de tags, sets en groups zijn mij geheel duidelijk. Dus als een klant erom vraagt kan ik het hem of haar uitleggen. En daar is het bij 23dingen om te doen, nietwaar? Lekker op de site gesnuffeld en heel veel mooie foto's gezien. Voor een foto-freak moet dit echt een must zijn.

Zelf een fotootje toegevoegd uit de group Dordogne...je raadt het al...nog 3 weekjes...

vrijdag 2 mei 2008

Ding 5


Die RSS feeds zijn wel handig, zeg. Als ik mijn Netvibes-pagina open zie ik in 1 oogopslag de nieuwe berichten. Nu Ding 5: Ik heb me aangemeld bij Technorati. Vind het wel een drukke site.
Weer veel gedoe voor ik doorhad hoe eenvoudig die site in werkelijkheid is. M'n eigen blog aangemeld en kon die vervolgens niet terugvinden, maar later is het toch gelukt.
Persoonlijk ben ik meer een fan van Blogliner: rustig en simpel. Wat bibliotheek Oss gedaan heeft met RSS feeds verdient navolging. Als klant zou ik het een geweldige service vinden als ik op de hoogte gehouden wordt van alle aanwinsten. Zelf heb ik wat feeds gevonden betreffend plaatselijk nieuws en dergelijke en een paar sites die ik regelmatig bezoek. Scheelt weer tijd want zoveel hou ik nu ook weer niet van mijn computer....