vrijdag 15 augustus 2008

Ding 21





Aquabrowser My Discoveries.

Me eerst lekker ingelezen in de achtergrondinformatie en dat maakt meteen heel veel duidelijk.
Ik ben sowieso al gek op de aquabrowser want gebruik hem bij het inlichtingenwerk vaker dan onze eigen catalogus: het verfijnd zo lekker!

Vervolgens een account voor My Discoveries aangemaakt bij de OBA wat een fluitje van een cent is, wat tags gemaakt, lijstje gemaakt, alles van een leien dakje.

Ook een account aangemaakt bij Worldcat, maar een nadeel is dat deze site bij zoekresultaten alleen de hele grote bibliotheken in Nederland vermeld, verder niks mis mee. Wat wel heel apart is dat deze site bij bijvoorbeeld 15 treffers de bibliotheek die het dichtste bij is als eerste noemt.
Hij geeft dus resultaat op afstand. En dan maar hopen dat iedereen een beetje fatsoenlijke tags hangt aan de media zodat het geen
enorme vervuilde bende wordt. Het grootste voordeel van de lijstjes vind ik dat, mocht je over een mogelijk moeilijk onderwerp informatie zoeken je niet het wiel hoeft uit te vinden omdat misschien iemand anders dat al gedaan heeft. Wat kan delen dan ook mooi zijn....
Maar ook voor mensen die geen lid zijn kan een sociale catalogus van nut zijn bij het zoeken.
Dus opengooien die catalogus...voor iedereen!

4 opmerkingen:

elisabeth zei

Yes!!!! I'm on your side!

En je bent er bijna, fantastisch.

Liesbeth

carla zei

Hi,
Mooi gesproken ;-). en wat heb je weer een prachtige illustratie.
Succes met de laatste dingetjes
Carla

Anita zei

Hallo booker! Je hebt weer hard gewerkt zie ik! Nog een tip: als je de berichtjes op je weblog (op onderwerp) doorzoekbaar wilt maken voeg dan nog 'labels' toe.
Groeten, Anita

Boekenwurm zei

Hoi Booker,
Volgens mij vind jij plaatjes bewerken het allerleukste van de 23 dingen!
Nog even doorzetten!
Lidwien